Filfer og feer

10. oktober 2019 Slået fra Af Julia Rudwill
Birger, Ragnhild og Mathilda

Dagene bliver kortere og sommeren må vige for efterårets gyldne farver. Og sikke en sommer det har været. Der er blevet hakket lystigt derudad, og sommernes Filfer og feer blev vagt til live. De har stået på mit arbejdsbord, pyntet og ventet tålmodigt på at webshoppen skulle blive klar. Og NU er den der. ENDELIG! Lad mig præsentere jer for hvem I kan møde i shoppen:

Birger

Birger er en hyggelig gut, der lister rundt i haver og krat og især på årets koldeste dage sørger for at de små væsner der færdes her har det godt. Han har altid lidt korn og lidt kandis i sin bukselomme, men også nødder, brødkrummer og andet godt, har han med til sine venner. Mangt en vinter har han haft besøg i sit bo under et gammelt piletræ af mus eller endda et pindsvin eller en bidronning. Birger er måske den mest tålmodige af filferne. Han nyder at tilbringe halve og hele sommerdage med at lytte til humlebiernes beroligende summen og fuglenes lystige sang.

Mathilda

Mathilda er svampesamler og holder af at færdes i skoven når alting vågner og tågen letter. Hun nyder stilheden, under sin svampejagt. Udover store smagfulde svampe, er Mathildas store glæde at finde skatte i skovbunden. Ligesom alle filfer elsker hun knapper og andet tingel-tangel. Når hun vender hjem bliver hendes nyvundne herligheder sirligt sat fast på hendes bælte, så alle kan se og beundre hendes fund.

Ragnhild

Ragnhild er Hav-filf. En sjælden gren af filfer, med en lidt misvisende betegnelse, da kun ganske få filfer i historien er stukket til søs. Dog opholder Hav-filfer sig dagligt ved havet. Deres dagligdag består hovedsageligt i at redde søstjerner eller vende små uheldige krabber, der er strandet på ryggen. Hav-filfernes store kærlighed er dog havets guld, og efter nætter med efterårsstorme kan man i de tidlige morgentimer, mens det endnu er mørkt se dem grave i det nyopskyllede tang i deres jagt efter rav. De store stykker som er for tunge at pynte sig med lader de ligge, men de stykker der egner sig til smykker og pynt samler de på deres ravsnore og tager med hjem til deres små filfeboer under strandens stride hybenkrat.

Lavendel

Kornblomst

Hvede